Menu Gedichten CategorieŽn

Verbintenis voor het leven

Trouwen is verbouwen in een zekere zin. Je bouwt aan een verbintenis van eeuwige liefde en trouw aan elkaar. Het is waar er is binnen een relatie altijd gevaar aanwezig, dat houd elkander bezig. De verbintenis is een officieel wettelijk feit, maar ook een werkelijkheid voor mensen die in echte liefde voor het leven geloven. Elkaar trouw beloven doe je ook niet iedere dag. Je moet wel eens overstag om je liefde voor de ander te behouden, daar voegt het papier niets aan toe. Het maakt je moe emotie, commotie in je huwelijk is nooit goed te praten, houdt dat in de gaten.

In het leven kun je veel liefde geven, de ware liefde wordt nooit verdreven het is in al die jaren wel gebleven, als mensen langer bij elkaar zijn. Het masker van verliefdheid veranderd in deze situatie van blindheid naar geborgenheid en houden van.. De weg die je hier bewandeld is dus voor het leven. Trouw is een begrip dat maakt je sip als je het zwart op wit neemt. Het is vreemd dat mensen het soms als een zakelijk iets zullen zien, je verbind elkaar door een ring. Een teken van verbinden moet men in liefde terug vinden, binnen een relatie moet dit ook de belangrijkste factor blijven.

Bloed zweet en tranen zal men zich in wanen, bij het verkeer lopen bij een huwelijk. Het kan soms stuk gaan, naar de maan gaan. De verbintenis kan gezien worden als de zon en de aarde. Ze zijn met elkaar verbonden anders wordt de natuur geschonden, stoppen met groeien en bloeien. Geen moment kan dit in een huwelijk plaats vinden, tenzij de verbintenis weer tot stand komt.

Altijd bij elkaar is het motto, soms ook het lotto wat er gespeeld wordt, door te touwtrekken met gevoelens. Emotie moet je los laten, niet gaan haten, maar liefde zijn beloop laten zo is de loop des levens altijd al geweest. Geraakt door elkanders geest ontstaat er kriebel, vervolgens een feest voor het leven.Ingezonden door: Remco - Datum: 13-05-2006 om 20:14:36

Stemmen

Gemmideld cijfer: 7.7 Aantal stemmen: 3
Login om te kunnen stemmen!

Overig

0 reactie(s)
Stuur naar een vriend(in)