Menu Gedichten CategorieŽn

KINDERVERHAAL Beppie gaat op vakantie

Personages (die allemaal echt bestaan):
Oma
Lisa de kleindochter van oma
Choco de hond van oma
Beppie de kip van oma
------------------------------

Beppie is al vroeg wakker. Ze is zů opgewonden want ze gaat vandaag met Lisa, oma en Choco op vakantie. Jippie! Kippen zijn altijd al vroeg wakker, maar Beppie was vanmorgen wel heel vroeg wakker.

Haar koffertje had ze de avond ervoor al ingepakt en dat was best moeilijk. Ze had al de hele week zitten nadenken wat ze mee moest nemen. Eerst ging ze denken waar ze heen ging en wat ze daar dan nodig zou hebben. Ze ging met Lisa, Choco en oma naar een warm land op vakantie en dan moet je natuurlijk je zwembroek meenemen, die deed ze als eerste in haar koffertje. En oh ja, daar schijnt de zon meestal en dan kan je verbranden, dus snel had ze zonnebrandolie gekocht en die ook in haar koffertje gedaan. En zo ging het de hele week. Elke dag schoot haar wel iets te binnen wat ze mee moest nemen. Oma hielp natuurlijk ook wel een beetje en ze riep: Beppie, vergeet je tandenborstel niet! Waarop Beppie heel hard ging lachen. Oma, zei Beppie, ik heb toch geen tanden dus heb ik ook geen tandenborstel nodig! Ik heb alleen een snavel, dus dan heb ik eigenlijk een snavelborstel nodig! Oma moest vreselijk lachen en Beppie ook!

Maar eindelijk was het dan zover. Lisa kwam Beppie, oma en Choco ophalen. Oma was best een beetje zenuwachtig want het was zooo spannend. De lange reis die ze zouden maken en hoe het daar dan zou zijn. Wel leuk om weer een avontuur te beleven!

Oma reed met Lisa, Choco en Beppie naar een parkeerplaats en daar stond een hele grote auto, tenminste dat dacht Beppie. Lisa zei: nee joh, Beppie, dat is geen grote auto, dat is een bus! Er stapten nog veel meer mensen in de bus en pas toen de bus vol was, gingen ze op weg. En wat vonden ze het leuk! Oma had een hele grote tas bij zich waar allemaal lekkere dingen in zaten en onderweg zongen ze:
ik heb een potje met vet, op de tafel gezet, ik heb een potje, pannetje vehehet, op de tafel gezet enz.

Beppie zat hoog in de bus er bovenuit te kakelen want Beppie kan niet zo goed zingen. Maar oh jeeh, ineens moest de bus plotseling remmen! Oma, Lisa en Choco hadden netjes hun gordels omgedaan, maar Beppie niet. Die was zo eigenwijs en beweerde dat kippen nooit vallen! Nou ze had het mis! Met een enorme vaart vloog Beppie door de bus en landde pardoes op het hoofd van een meneer die zich een hoedje schrok! Iedereen in de bus ging zich ermee bemoeien en Beppie schaamde zich een ongeluk. Oma zei: zie je nou wat er gebeurt als je eigenwijs bent!

De bus reed weer verder en oma genoot van het mooie uitzicht: dan weer bossen, dan weer hele hoge bergen en dan weer zag ze heel veel water. Dat is de zee, oma, zei Lisa. Oma vond het prachtig!Maar Lisa zelf wilde helemaal niet naar buiten kijken, ze had haar Ipad meegenomen en wilde daar graag spelletjes op spelen. Hť, zei Beppie, wat is dat nou weer een Ipad? Ze had er nog nooit van gehoord. Het is een soort computer, zei Lisa, en je kan er leuke spelletjes mee spelen. Nou, dat wilde Beppie wel. Choco zat te dutten en droomde van straks lekker hard rennen aan het strand.

En toen stopte de bus. Ze waren op hun bestemming aangekomen en wat was het hier heerlijk! Het was er ook warm en Beppie zocht gelijk in haar koffer naar haar zwembroek. Jippie, riep Choco en ging z'n bal zoeken. Lisa trok aan oma's arm en vroeg: oma gaan we naar het strand? Oma zei: rustig jongens. We gaan eerst de koffers in het hotel brengen en dan gaan we lekker met z'n allen naar het strand. En dat deden ze.

Op het strand was het zo fijn, ze hadden het allemaal naar hun zin. Lisa maakte samen met oma een zandkasteel, Choco speelde met z'n bal en Beppie was aan het pootjebaden in haar nieuwe zwembroek. Na een poosje kregen ze honger en oma riep: kom op jongens, we gaan een broodje eten! Maar waar was Beppie nou? Dat was schrikken want Beppie was zoek!!
Oma's benen begonnen te beven en ze riep: oh, waar is mijn lieve Beppie nou? Choco was ook erg ongerust en rende langs de waterkant een en weer om Beppie te zoeken en Lisa riep alsmaar: Beppie waar ben je nou! Het was een hele toestand! Wel een kwartier lang waren ze alledrie erg ongerust totdat Beppie ineens slikwaternat voor hun neus stond.
Waar was je nou, zei oma een beetje boos. Nou, zei Beppie, ik was onder water aan het kijken naar de vissen, mooi joh oma! Oh, oh, die Beppie toch! Oma schudde haar hoofd en zei: je moet ons niet zo laten schrikken hoor Beppie! Kom dan gaan we nu maar een broodje eten. En met z'n 4en ging ze van het strand af en zochten een lekker plekje onder een boom waar ze een heerlijk broodje aten.

Zo zei oma, hebben jullie je buikje vol? Dan gaan we een stukje wandelen en leuke winkeltjes kijken. Mogen we dan ook wat kopen oma? vroeg Beppie. Oma gaf ze allemaal 5 euro zodat ze zelf iets uit konden zoeken. Beppie kocht een snorkel want daarmee kon ze nog beter naar de vissen in de zee kijken. Lisa kocht kinderparfum want ze wilde graag lekker ruiken en Choco kocht een netje met wel 4 ballen en daar was hij heel blij mee!

Toen ze de hele middag hadden gewinkeld kwamen ze moe in het hotel terug. En ook daar gingen ze weer heerlijk eten. Choco viel haast in slaap bij het eten, zo moe was hij. Kom, zei oma, ik doe jullie in bad en dan lekker slapen hoor!

De volgende dag hadden ze weer een leuke dag en alle dagen daarna ook. Maar op een dag was de vakantie afgelopen en moesten ze weer terug naar huis. Kom op jongens, niet sip kijken, we hebben het toch heel leuk gehad? zei oma. En daar had ze gelijk in, ze hadden het zo fijn gehad!
De vakantie was weer afgelopen, maar zei oma, thuis is het toch ook leuk?
Ja oma, zei Lisa, dan ga ik weer naar school, dat vind ik leuk.
En ja oma, zei Choco, ik ga weer lekker al mijn vriendjes opzoeken.
En ja, zei Beppie, thuis ga ik eerst weer eens een paar lekkere eitjes leggen, want dat heb ik zo gemist!
Oma zei niets, maar stiekem verheugde ze zich weer op lekker televisie kijken.
En zo was alles weer bij het oude.

Ada
8.1.2013


Ingezonden door: Ada - Datum: 14-01-2013 om 19:34:21

Stemmen

Gemmideld cijfer: 8.0 Aantal stemmen: 1
Login om te kunnen stemmen!

Overig

1 reactie(s)
Stuur naar een vriend(in)