Menu Gedichten CategorieŽn

KINDERVERHAAL Beppies verjaardag

Als oma bij het kippenhok komt, zit Beppie haar veren te poetsen. Hallo Beppie, zegt oma, wat ben je toch allemaal aan het doen?
Nou, zegt Beppie, ik ben volgende week jarig en dan komt vast mijn vriendinnetje Lisa. Ik wil er dan op m'n mooist uitzien! Ze gaat verder met al haar veren netjes te maken en dat is veel werk want ze heeft hťťl veel veren. Ik heb nog dagen werk, zegt Beppie, en daarom ben ik nu maar vast begonnen.
Oma zegt: je hok moet natuurlijk ook schoon, zal ik je daarbij helpen?

En allebei gaan ze aan de slag. Oma met een schep en een bezem en Beppie die haar veren 1 voor 1 poetst en het stro in het nachthok netjes legt. Na 3 dagen hard werken zijn ze eindelijk klaar.

Eindelijk is het zover: Beppie is vandaag jarig!!

Oma komt 's morgens snel met allerlei lekkere dingen voor Beppie en ze heeft ook een ballon voor Bep die ze aan het kippenhok hangt.
Maar Beppie kijkt toch een beetje sip en oma vraagt hoe dat nou komt. Nou, zegt Beppie, Lisa is nog niet gekomen! Maak je maar geen zorgen, zegt oma, Lisa komt vanmiddag want ze moet helemaal uit Giethoorn komen en dat is een hele lange reis! Beppie klaart ineens op. Oh, nou snap ik het, zegt ze en ineens gaat ze weer lachen.
Wie wel vroeg op visite komt is haar vriendinnetje de Merel. Die heeft een worm als cadeautje voor Beppie meegebracht. Oma schrikt ervan, maar Beppie niet want kippen lusten ook wel graag een worm en samen zitten ze gezellig te genieten van dat lekkere hapje!

Beppie zegt: oma, ik vind het zooo leuk om jarig te zijn! Ja, zegt oma, ik ook wel, maar als je oud bent vind je het niet meer zo heel leuk want elke keer als je jarig bent, word je weer een jaar ouder! En oma is al zo oud.... Daar had Beppie nou nog nooit aan gedacht want Beppie vindt het helemaal niet erg om ouder te worden.

Ze houden op met praten omdat Hugo, Choco en Houdje en de ezel van de kinderboerderij voor het kippenhok staan. Goeie genade, roept Beppie enthousiast, wat fijn dat jullie zijn gekomen! Luid kakelend vliegt ze door het kippenhok van blijdschap.
Beppie krijgt van allemaal een cadeautje: van Hugo een slaapmuts, van Choco een krentenbrood, Houdje heeft regenlaarzen meegebracht en de ezel van de kinderboerderij geeft Beppie drie grote klapzoenen. De ezel zei: ik heb geen tijd gehad om een cadeautje voor je te kopen want ik moest al vroeg de deur uit omdat ik helemaal van de kinderboerderij naar oma's huisje moet lopen!
Dat geeft niks hoor meneer Ezel, zegt Beppie, ik hoef niet persť een cadeautje want ik ben ook blij met 3 klapzoenen van jou!

Toen ze allemaal weer naar huis waren gegaan, ging Beppie weer heel sip kijken. Oma, zei Beppie, waar blijft Lisa nou?
En toen ging de bel en wie stond daar voor de deur? Lisa!!

Wat was Beppie blij en ze riep: Lisa ik ga jou trakteren want weet je Lisa, Sinterklaas geeft ook op zijn verjaardag altijd cadeautjes weg. Snel liep Beppie het nachthok in en legde het allermooiste ei dat ze ooit had gelegd en gaf dat vol trots aan Lisa. Ze zei: die is speciaal voor jou, lieve Lisa, omdat jij mijn allerbeste vriendinnetje bent! Lisa gaf Beppie een dikke zoen op haar snavel en borg het ei voorzichtig op in haar tas.

Zo, zei Lisa, dank je wel en weet je wat ik jou voor je verjaardag geef? Nou, Beppie wist het niet en ze was heel erg benieuwd. Lieve Beppie, zei Lisa, wat wil jij nou het allerliefste?
Beppie ging bovenop een hoge tak zitten denken en zei: ik wil heel graag met oma en jou in een draaimolen, want daar ben ik nog nooit in geweest.
Nou, zei Lisa, dat is dan mijn cadeautje voor jou, vind je dat leuk? Nou en of, zei Beppie, want dat wil ik eigenlijk het aller-allerliefste!

En zo gebeurde het. Lisa, oma en Beppie gingen met z'n 3en naar de kermis! Daar keken ze hun ogen uit, wat mooi en wat veel leuke dingen! En ze gingen niet alleen in de draaimolen, maar ook in de botsautotjes en naar het spookhuis. Ja, ze gingen ook voor de lachspiegels staan en lagen krom van de lach. Oma leek in de spiegels wel 6x zo dik, Beppie was voor de spiegel zo dun als een draadje en Lisa zag in de spiegels dat ze hele grote oren kreeg en een hele dikke bips! Allemaal hielden ze hun buik vast van het lachen!

Ziezo, zei Lisa, Beppie nu krijg jij ook nog een lekkere suikerspin van me en dan gaan we weer terug naar huis hoor! Oma en Lisa namen Beppie tussen hen in en Beppie hield ze allebei stevig vast met haar vleugels. Lisa ging niet terug naar Giethoorn, ze bleef nog een paar dagen logeren bij oma en dat was voor Beppie helemaal een feest!

Voordat Beppie 's avonds op stok ging om te slapen zei ze zachtjes tegen Lisa:

Lisa, ik heb nog nooit zo'n fijne verjaardag gehad!


Ada
31/12/12
Fantasie-verhaal geschreven voor mijn kleindochter Lisa.
Kip Beppie bestaat ook echt en loopt al 7 jaar in mijn kippenhok.
De merel had in het voorjaar een nestje in de tuin.
Hugo is Lisa's speelgoedhond
Choco is de hond van oma.
Houdje is het varken van de kinderboerderij.
De ezel leeft ook op de kinderboerderij.


Ingezonden door: Ada - Datum: 14-01-2013 om 19:33:54

Stemmen

Gemmideld cijfer: 0.0 Aantal stemmen: 0
Login om te kunnen stemmen!

Overig

2 reactie(s)
Stuur naar een vriend(in)