Menu Gedichten CategorieŽn

Kerst-kinderverhaal: Het allermooiste Kerstfeest

Oma zat in haar luie stoel te dommelen voor de televisie en viel toen zomaar ineens in een hele diepe slaap. In die slaap droomde ze van Kerstbomen met heel veel lichtjes en een Kersttrein. En weet je hoe die droom verder ging? Lees dan maar snel verder.

=======================================
Personages:
Opa thuis herstellende in een ziekenhuisbed
Oma
Lisa, opa's en oma's kleindochter van bijna 5
Beppie, de kip van oma
Choco, de hond van oma
Bless, het schaapje van oma
De ezel van de kinderboerderij

---------------------------------------
Loop nou eens een beetje důůr Choco, de Kersttrein komt er zo aan! Beppie liep heel zenuwachtig heen en weer. Ze had zich al zo lang verheugd met de Kersttrein naar Giethoorn te gaan om met haar vriendinnetje Lisa Kerstmis te vieren. Bovendien had ze Lisa al veel te lang niet gezien!

Beppie was niet de enige die bij Lisa op bezoek wilde met Kerstmis. Ook opa en oma en zelfs de ezel van de kinderboerderij wilden heel graag mee. En zo gebeurde het. Met z'n allen klommen ze de Kersttrein in: opa in zijn ziekenhuisbed, oma, Beppie, Choco en de ezel van de kinderboerderij.
Ook Bless belde nog op en vroeg of ze ook mee mocht, maar ze heeft zoveel wol op haar lijf dat ze te dik is om de trein in te kunnen. Ze was wel een beetje teleurgesteld, maar oma beloofde dat Lisa haar snel in Rotterdam zou komen opzoeken.

Het duurde even voordat oma, opa, Beppie, Choco en de ezel in de Kersttrein zaten, maar nadat de conducteur op z'n fluitje had gefloten, ging de trein toch echt rijden! Beppie zat zo te juichen dat ze van opwinding ineens een ei legde! De mensen in de Kersttrein keken heel raar op en gingen ruzie maken over wie het ei mocht hebben. Beppie zag een klein meisje dat op haar vriendinnetje Lisa leek en aan haar heeft Beppie toen het ei gegeven. Het meisje in de trein was er heel erg blij mee en riep tegen haar moeder: kijk eens wat ik heb gekregen? De moeder van het meisje dacht dat het een nep-ei was, want het komt natuurlijk nooit voor dat er een echte kip in de Kersttrein zit die heuse eieren legt!

Choco lag op de grond te slapen met 1 oog open te kijken wat er allemaal gebeurde. Hij was al meer met de trein naar Giethoorn geweest en zo bijzonder vond hij het allemaal niet meer.

Opa lag lekker in zijn ziekenhuisbed naar buiten te kijken en oma zocht in haar tas om iedereen wat lekkers te geven.

Maar oh jeh, de ezel van de kinderboerderij was nog nooit in de trein geweest en wist helemaal niet dat je daar niet zomaar kan plassen en poepen! Het was al te laat toen oma het zag! Jeetje wat nu? Oma wist zich geen raad! Net kwam de conducteur binnen en die had een oplossing: als we nou de ezel achter de trein laten lopen, dan kan hij gewoon plassen en poepen als hij wil. Nee! riep Beppie, dat kan toch niet, de ezel kan de Kersttrein toch nooit bijhouden! Zo hard kan hij helemaal niet lopen! De ezel begon te huilen en oma zei: stil maar, ik verzin er wel wat op. En wat deed ze? Ze haalde een luier uit haar tas en deed die bij de ezel om. Zo, zei ze, nu kan er niks meer gebeuren en dat was dat.

De reis ging weer verder en de Kersttrein stopte in een hele grote stad. Op het station was het heel erg druk en alle mensen liepen door elkaar heen. Zo hee, wat veel mensen! zei de ezel, dat heb ik nou nog nooit gezien! En heel opgewonden ging ze rechtop in de trein staan blaten! Maar au!, dat ging natuurlijk niet en ze stootte lelijk haar hoofd! Dat moet je ook niet doen in de trein, zei Choco, kijk toch een beetje uit!

Onderweg deden ze met z'n allen een spelletje wie onderweg de meeste Kerstbomen telde. Nou dŠŠr was opa weer het beste in want hij kon het goed zien zo hoog in zijn ziekenhuisbed. Beppie was jaloers en ging ook boven op het ziekenhuisbed zitten, nog hoger dan opa. Choco zei: Bep, doe dat nou niet want straks val je boven op opa's hoofd!
Beppie zei een beetje boos dat het dom was van Choco om dat te zeggen want iedereen weet dat kippen altijd hoog zitten en slapen en dan vallen ze ook nooit!

En toen Ö.. eindelijk na 2 uur in de Kersttrein stopte de trein op een heel lief klein stationnetje waar een hele mooie grote kerstboom stond. Allemaal begonnen ze te juichen want wie stond daar op ze te wachten? Lisa!
Ze renden met z'n allen de trein uit naar Lisa en maakten van blijdschap een rondedans om het bed van opa. Wat waren ze blij elkaar weer te zien! Dolgelukkig gingen ze met Lisa op weg naar haar huis om daar Kerstmis te vieren.

En ze hadden de allerfijnste Kerstmis ooit!


Toen oma wakker werd had ze een tevreden diepe glimlach om haar mond en blij riep ze

GELUKKIG KERSTFEEST !


Ada
20.12.12


Ingezonden door: Ada - Datum: 14-01-2013 om 19:33:25

Stemmen

Gemmideld cijfer: 0.0 Aantal stemmen: 0
Login om te kunnen stemmen!

Overig

1 reactie(s)
Stuur naar een vriend(in)