Menu Gedichten CategorieŽn

Over pijn

Na aanleiding van het gedicht van Ada (pijn):

Het had een gedicht over mezelf kunnen zijn, ik leef al 7 maanden met pijn door een hernia en een aandoening van handen en voeten. Eens in de zoveel tijd komt het weer opzetten.Zo als nu door de hernia
lig ik al 7 maanden plat op bed. Daardoor heb je geen weerstand en steekt de huid aandoening weer de kop op. Dat kan er ook nog wel bij denk je dan ,of je al niet genoeg dingen aan je hoofd hebt.
Eerst een lange weg van rouwverwerking ,op 28-9-1999 overleed mijn vader( pas 63 jaar)op 23-6-2000 mijn moeder (met 65 jaar),op 24-6-2000 mijn oom (1 dag na zijn 68 ste verjaardag) (de broer van mijn moeder) en op 24-8-2000 mijn 2 neefjes (Rapf was net 25) en( Rutger was 26 jaar) op weg van een brandweer-oefening.De dag ervoor was ik geopereerd aan een meniscus,en keek toevalg Hart van Nederland en hoorde dat er 2 jongens op weg naar huis door een dronken auto mobilist te water waren geraakt en beiden zijn verdronken.
Toen was ik al best heel kwaad omdat het hier weer ging om iemand die dronken achter het stuur zat, waarop ik dacht, het zullen je kinderen maar zijn die door zo'n persoon om het leven zijn gekomen. Als dan de volgende dag de telefoon gaat, slaat het in als een bom, omdat ik onbebust heb gekeken naar het noodlottig ongeval van mijn neefjes .De nabestaanden moeten elke dag leven met de pijn en het verdriet .
En die klootzak( sorry voor het woord) rijdt nog altijd vrolijk rond omdat hij na het ongeval gewoon is door gereden ..... kan zo mee inleven als het over pijn gaat zowel gestelijk als lichamelijk.

Verder wens ik iedereen die moet leven met pijn om wat voor reden dan ook heel veel sterkte toe om het te verwerken en het een plek te geven.
Groetjes leony (van een lotgenoot die weet wat pijn is).
Ik ben het ook van mij af gaan schrijven, het meemt niet de pijn weg maar je kan wel je hart luchten. Het is wel jammer dat je hier alleen geschreven gedichten kan plaatsen en geen foto bewerkte gedichten, dus moet ik maar even wachten tot mijn handen weer beter zijn. Nu kost dit kleine stukje tekst mij heel veel tijd en moeite en pijn. Maar door het lezen van de gedichten op deze site,lees je ook hoe anderen mensen omgaan met pijn en verdriet.

groetjes leony


Ingezonden door: leony jansen - Datum: 01-10-2011 om 09:01:30

Stemmen

Gemmideld cijfer: 7.6 Aantal stemmen: 5
Login om te kunnen stemmen!

Overig

3 reactie(s)
Stuur naar een vriend(in)