Menu Gedichten CategorieŽn

Iemand anders zijn

Het lijkt me zo vermoeiend om de hele dag bezig te zijn met iemand anders te zijn.
De hele dag flitsen er beelden rond in je hoofd, je probeert te voldoen aan iemand zijn '' eisen'' zodat ze je aardig vinden.

Waarom zou je iemand anders willen zijn omdat iemand je dan aardiger vind? Elk mens is een individu dit is niet zomaar zo. De een vult de ander aan, en sommige kunnen elkaar niet uit staan. Dit is nu eenmaal hoe het is. Het kan nooit zo zijn dat iedereen je aardig vindt en jij nog steeds jezelf bent. Ik hoor dagelijks om me heen: '' Ik heb nooit ruzie met iemand ik kan met iedereen goed overweg''. Ik twijfel hier niet aan, maar ik vraag me dan wel af hoeveel die persoon al kwijt is van zichzelf. Want elke keer dat je zogenaamd met iedereen door ťťn deur kunt geef je een beetje toe.
Toegeven is niet slecht, maar het is wel een kwestie van geven en nemen en die persoon moet het ook waard zijn. Als jij je hele leven lang alleen maar geeft dan kun je niet zeggen ik ben mezelf. Je bent dan wie andere willen dat jij bent.
Maar het is niet de bedoeling dat we anderen tevreden houden, het is de bedoeling dat we zelf gelukkig zijn. En sommige worden gelukkig van het continu geven aan mensen. Maar als zij later oud zijn dan zijn ze kapot, op van het geven en nooit iets terug krijgen.
Ik heb medelijden met de mensen die anderen continu voor de gek houden. Ze laten andere geloven dat ze iemand zijn, en dat ze geaccepteerd worden. Maar wat er in werkelijkheid gebeurt is dat er een spelletje gespeeld word.
Een spelletje met verzonnen spelregels, spelregels die in hun voordeel werken


Ingezonden door: Glynnes - Datum: 18-07-2012 om 09:39:35

Stemmen

Gemmideld cijfer: 0.0 Aantal stemmen: 0
Login om te kunnen stemmen!

Overig

0 reactie(s)
Stuur naar een vriend(in)