Menu Gedichten CategorieŽn

Geven en Nemen

Wat ik in de loop der jaren heb onder vonden is dat het leven bestaat uit geven en nemen.
God geeft je liefde, maar hij ontneemt je ook liefde voor personen.

De kracht van God is de liefde die je krijgt als je een geliefde hebt verloren. Het leert je naar de toekomst kijken, want het verleden maakt je somber en negatief.

Met een negatieve houding kun je geneigd zijn naar het kwaad, maar God geeft je die sterke kracht om positief te denken. Vooruit te kijken, de beleefde ervaring te delen met anderen. Op het moment van verlies wordt je lot genoot, maar tegelijkertijd ook deel genoot van de kracht en liefde van God.

God waakt over je met de geliefde die je verloren hebt. De positieve energie is een stimulans om door te gaan.

Bij mij was het mijn vader die ik heb verloren. Heb het altijd voor me gehouden maar wil het nu aan iedereen laten horen. Ik hecht waarde aan het geloof door het gebeurde in het verleden, dit heeft mij sterk gemaakt. God is degene die me bewaakt.

Gedeeld lief en leed met andere mensen. Ik ben zeer bedreven in het geven, maar tegenwoordig ook in het aanmenen van de liefde van god.

Mijn mening erover preken is niet altijd nodig als je maar gelooft in de kracht en de liefde van god, dan gaan er genoeg deuren voor je open. Verder is het hopen dat je zonden worden vergeven. Maar we zijn allemaal mensen en moeten allen ons eigen leven volgen.

In welk geloof dan ook we volgen allen de weg van God.


Ingezonden door: Remco - Datum: 25-10-2007 om 20:41:15

Stemmen

Gemmideld cijfer: 5.3 Aantal stemmen: 3
Login om te kunnen stemmen!

Overig

0 reactie(s)
Stuur naar een vriend(in)