Menu Gedichten CategorieŽn

De Wereld

Machteloosheid in de wereld wordt veroorzaakt door geweld waar niemand vat op heeft. Iedere oorlog wordt weer anders beleefd door de mensen die hem meemaken en veroorzaken.

Positieve kracht komt voort uit mensen die zo goed denken en het juiste schenken. Maar de gedachten van de één kan de ander weer krenken. Zo ontstaat oneindigheid daardoor wordt geen oorlog gemeden. Er wordt gestreden tot het bittere eind dat houdt gerechtigheid overeind.

Een betere wereld willen mensen wel wensen maar zolang niet ieder gelijk is gaat het mis. Accepteren voor wie we zijn gaat gepaard met veel moeite en pijn. Niet geschoten is altijd mis, dat is wat de ergernis die ontstaat als ergens een oorlog ontaard in een lange strijd. Het is puur de koppigheid van de mens.

Geweld lost niets op je zet alleen de wereld op zijn kop. Veel gaat verloren wat niemand kan bekoren om na te gaan denken. Zolang er mensen zullen leven blijven ze hun eigen mening geven. Soms zonder reden is men niet in staat voor het zoeken naar vrede.

Alles gebeurd met een reden, maar het stelt nooit een hele wereld tevreden. We zullen alles claimen en geven voor het recht op een goed leven.Ingezonden door: Remco - Datum: 04-10-2005 om 05:59:00

Stemmen

Gemmideld cijfer: 4.5 Aantal stemmen: 2
Login om te kunnen stemmen!

Overig

1 reactie(s)
Stuur naar een vriend(in)